Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Bramborové noky s pikantní omáčkou
(cas)
recept číslo: 1034
kramysk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg brambor
250 g hrubé mouky
2 žloutky
800 g rajčat
½ zelené a ½ červené feferonky
1 cibule
120 g slaniny
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
50 g ovčího sýra
 

Postup

Brambory pečlivě umyjeme, ponecháme je ve slupce a uvaříme je v osolené vodě. Scedíme je a jakmile trochu zchladnou, oloupeme je, prolisujeme a necháme téměř vychladnout. Potom je promícháme s moukou, žloutky a solí. Na pomoučeném válu vytvarujeme z těsta válečky o průměru asi 2 cm, které pokrájíme na špalíčky. Vtiskneme to nich vidličkou vzorek (ale nemusíme, je to pouze ozdoba) a necháme je 15 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme je horkou vodou a slupku oloupeme, vybereme zrníčka a dužinu jemně nakrájíme. Feferonky omyjeme, očistíme, vyřízneme semeníky a lusky pokrájíme na nudličky. Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky, česnek oloupeme a posekáme. Česnek, slaninu a cibuli opečeme na oleji, přidáme rajčata a feferonky a opékáme dalších 10 minut. Vmícháme rozdrobený ovčí sýr a přisolíme.
Do velkého hrnce si dáme vařit dostatečné množství osolené vody. Jakmile se voda vaří, vhodíme do ní připravené noky, zmírníme příkon tepla a noky pomalu vaříme asi 5 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vybereme je děrovanou naběračkou a necháme je okapat. Potom je vložíme do omáčky, lehce promícháme a krátce prohřejeme. Podáváme jako lehkou večeři.
Poznámky:
Práci si můžeme usnadnit nákupem konzervovaných rajčat (v zimě vyjdou dokonce levněji). Dáme pozor při vaření noků (jsou to skutečně noky – viz film Pelíšky), aby se nerozvařily! Pro první pokus si radši zvolíme poloviční množství surovin.
Na fotografii jsou alespoň noky, které jsem připravovala ke králíkovi po myslivecku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".