Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená jablka
(cas)
recept číslo: 1028
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 menších nakyslých jablek
med
200 ml přírodního bílého vína
4 lžíce cukru
šlehačka na ozdobení

 

Postup

Omytá jablka necháme vcelku, pouze je zbavíme jádřinců a slupku dokola spirálovitě nařízneme. Jablka postavíme do zapékací misky a otvory po jádřincích naplníme medem.Takto připravená jablka podlijeme vínem a v předehřáté troubě je pečeme doměkka. Mezitím na pánvičce roztavíme cukr na tmavý karamel, zalijeme trochou vodu a nechám rozpustit. Upečená ještě vlahá (nebo hodně vychlazená) jablka rozdělíme na talířky, zakapeme karamelem a ozdobíme kopečkem mírně oslazené šlehačky.
Poznámka:
Karamel lze koupit i hotový.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".