Nejdříve si kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme také použít kuřecí stejky nebo krůtí prsa (ta nakrájíme na větší hranolky). Očistíme si mrkev, celer a česnek a nakrájíme vše na malé hranolky. Těmi "prošpikujeme" kousky masa. Maso mírně osolíme a posypeme tymiánem. Každý kousek masa obalíme anglickou slaninou (pomůžeme si jehlou na závitky) a vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli na dně a po stranách máslem. Posypeme případnými zbytky nakrájené zeleniny, přidáme všechno zbývající koření a mírně podlijeme vodou. Pekáč vložíme přikrytý do trouby a pečeme. Občas kontrolujeme a podléváme červeným vínem. Když je maso měkké a na povrchu zčervená, vyjmeme ho z pekáče a dáme stranou. Ze zbylé šťávy vyjmeme koření a zahustíme ji brusinkovým džemem. Podáváme s malými bramborovými knedlíčky nebo s noky. Na talíři doplníme plátky pomeranče nebo opečenými plátky jablek.
Poznámka:
Už při pečení vše krásně voní, strávníci se sbíhají a žadoní o příděl…A nemáte-li brusinkový džem, stačí na zahuštění rozmixovat rybíz zavařený ala brusinky.