Nejprve si rozpustíme máslo a necháme jej zchladnout tak, aby bylo vlahé. Z bílků si ušleháme tuhý sníh a ke konci postupně při šlehání přidáváme cukr. Potom přidáme rozpuštěné máslo a postupně přimícháme i hrubou mouku, ve které jsme předem pečlivě rozmíchali prášek do pečiva. Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme v mírně teplé troubě (asi 160 stupňů). Necháme vychladnout, upečený plát potom překrojíme na poloviny, naplníme náplní a také na povrchu jej potřeme náplní. Krém na povrchu moučníku můžeme ozdobně upravit například za pomoci vidličky.
Příprava náplně:
Z mléka, cukru, čokolády, žloutků a mouky uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme změklé máslo a našleháme.