Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Lokše s mákem a povidly
(Bag)
recept číslo: 3054
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

600 g brambor¨
1 vejce
špetka soli
200 g hladké mouky
2 lžíce sádla
150 g švestkových povidel
100 g mletého máku
3 lžíce moučkového cukru
 

Postup

Brambory ve slupce si uvaříme předem, necháme je vychladnout a pak je nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme k nim mouku, vejce a sůl a zpracujeme vše rukama na hladké těsto. S bramborovým těstem pracujeme rychle, protože při
dlouhém zpracování řídne. Těsto vyklopíme z misky na pomoučený vál, vytvoříme z něj váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky. Z nich vytvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky. Ty opékáme na sucho na pánvi.
Dozlatova opečené lokše potřeme rozpuštěným sádlem, potom je potřeme povidly a posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem. Lokše srolujeme jako palačinky a na talíři můžeme posypat zbylým mákem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".