Nejdříve si nakrájíme všechny suroviny. Kuřecí maso na malé kostičky, mrkev podélně na poloviny a pak na plátky, celer na delší podlouhlé nudličky, očištěné žampiony na dílky (jako rajčata). Zelenou nať na kolečka. Krájení surovin věnujeme pozornost, protože to, jak zeleninu nakrájíme, má vliv na vzhled jídla. Připravíme si také asi 2 litry vývaru z kostky.
V hrnci rozpálíme trochu oleje a nejdříve na něj vložíme nakrájenou mrkev a celer a orestujeme. Postupně přidáme maso, zelené fazolky (mohou být i zmražené), nakrájené žampiony. Orestované suroviny zalijeme vývarem, přidáme celou feferonku a povaříme asi 10 minut. Ochutíme sojovou a ústřicovou omáčkou, ochutnáme a je-li třeba, tak dosolíme. Na závěr vložíme instantní nudle, polévku odstavíme ze zdroje tepla.
Na talíři polévku hustě posypeme nakrájenou cibulovou natí.
Poznámka:
Chuť polévky je třeba si vyladit podle svých zvyklostí. Čerstvých feferonek můžete dát i více, sušená většinou stačí jedna. Také zeleninu lze částečně obměnit - nemáte-li zelené fazolky, můžete použít třeba růžičky brokolice.