Očištěného králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na menší porce. Každou porci osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a položíme na ni plátek slaniny. Zapékací misku či pekáček vymažeme olejem a vložíme do něj připravené maso. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hrubo. Cibuli i kořenovou zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na plátky, zeleninu nastrouháme na okurkovém struhadle. Nakrájená jablka i zeleninu rozdělíme mezi maso do pekáčku. Podlijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Když je maso měkké, vyjmeme ho opatrně z pekáče, odložíme stranou a udržujeme v teple. Ve smetaně si rozmícháme trochu mouky a omáčku tím zahustíme. Podle chuti dosolíme a opepříme a ještě pár minut provaříme. Do hotové omáčky vmícháme jemně nasekanou zelenou petrželku. Omáčkou maso přelijeme až na talíři. Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory.