Mouku promícháme s kypřícím práškem. Větší kousky ze studentské směsi pokrájíme. Tuk třeme s větší polovinou pískového cukru a s vanilkovým cukrem, postupně ke směsi přidáváme žloutky. Do našlehané směsi přidáváme střídavě mléko a mouku a nakonec studentskou směs. Z bílků a druhé části cukru ušleháme hustý sníh a lehce jej vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy na bábovku, kterou jsme nejdříve vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Rozhrneme ho směrem k okrajům a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů C. Bábovku pečeme asi 20 minut, potom teplotu zvýšíme a bábovku dopečeme. Před koncem pečení se vpíchnutím špejle přesvědčíme, zda je bábovka skutečně upečená i uvnitř (špejle musí zůstat suchá).
Formu vyjmeme z trouby na drátěnou podložku. Až po 10-ti minutách ji obrátíme a vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme. Na obrázku je bábovka ozdobena čárkami čokoládové polevy (nastříkané ještě na teplou bábovku).