Suroviny na pečenou část cukroví smícháme a rukama zpracujeme v hladké těsto. Necháme ho v chladnu asi 10 minut odpočinout a na pomoučeném plechu z něj vykrajujeme kolečka o něco málo větší než je průměr formičky na ořechy. Pečeme je v troubě předehřáté na 190 stupňů C. Po upečení je necháme zchladnout. Místo pečení těchto kulatých „podložek“ pod čepičky můžeme použít vhodné kupované sušenky případně piškoty.
Na nepečenou část čepiček si ve větším mikrotenovém sáčku pomocí válečku rozdrtíme kulaté piškoty. Do piškotové drti přidáme všechny ostatní suroviny, můžeme použít nejen výše uvedené, ale i třeba zbytky polev či krému, potom však musíme přizpůsobit použitá množství tak, aby výsledkem byla tmavá, tuhá, ale dobře tvarovatelná hmota. Z této hmoty nejdříve vytvarujeme kuličku, potom ji lehce obalíme v jemném krupicovém cukru a vtiskneme do formičky na ořechy. Takto vytvarovanou „půlkuličku“ vyklopíme a přilepíme na zavařeninou potřenou kulatou sušenku. Pomocí čokoládové polevy vytvoříme na čepičkách ozdobné čáry.
Skladujeme v chladnu.