Uvaříme si mrkev ve slané vodě s kouskem tuku. Také květák uvaříme v osolené vodě tak, aby byl ještě pevný na skus, vyjmeme ho z vody a necháme okapat. Květák, mrkev, papriky a fazole nadrobno nakrájíme, přidáme zcezený hrášek, ochutíme kari kořením, podle chuti osolíme, přidáme vejce a mouku a promícháme na řidší těstíčko. To vykrajujeme lžící a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Krokety obracíme opatrně, protože těsto je poměrně řídké.
Omáčka:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme trochu kari koření s moukou. Dobře promícháme, krátce povaříme, zalijeme smetanou a za občasného zamíchání na mírném ohni vaříme, až docílíme hladkou omáčku. Před podáváním ji ještě dochutíme kari kořením. Touto omáčkou poléváme smažené krokety.
Poznámka:
Zajímavé bezmasé jídlo, máte-li rádi indickou kuchyni, jistě stojí za to ho vyzkoušet.