V misce rozmícháme Solamyl s trochou vody, přidáme bílek a vidličkou vše rozšleháme. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a promícháme se směsí v misce. Necháme alespoň půl hodiny odležet. Kořen zázvoru (stačí kousek asi 4 cm dlouhý) si očistíme a nastrouháme na okurkovém struhadle. Zeleninu předem nerozmrazujeme! Na dostatečně velkou pánev nalijeme olej, rozpálíme ho a nejdříve na něm orestujeme kuřecí maso. Mírně ho posolíme, přesuneme ho z pánve na nahřátou misku a udržujeme v teple. Na pánev přidáme asi 2 lžíce oleje, necháme znovu rozpálit a potom na ni nasypeme mraženou zeleninovou směs. Také tu rychle orestujeme. Stačí jen 2-3 minuty, tato zelenina je předvařená a kvalitní. Potom do ní vrátíme maso, přidáme sojovou omáčku, promícháme a necháme společně ještě pár minut na zdroji tepla. Podáváme s rýží.
Poznámky:
Tato mražená zelenina mě nadchla, zdá se mi opravdu kvalitní. Cena se ale pohybuje mezi 60 až 70 Kč za jeden balíček. Toto jídlo jsem pracovně nazvala rychlá "čína" z mrazáku, protože obě základní suroviny lze mít v mrazničce k dispozici a jídlo je hotové během půl hodiny. Nakonec i čerstvý zázvor je možné mít v zeleninovém boxu chladničky do zásoby. Takže vyzkoušejte a uvidíte.