Olej, oba cukry, tři žloutky a jedno celé vejce a rum ušleháme do pěny. Další suroviny tj. mouku, kypřící prášek, kakao a pudinkový prášek a špetku soli nasucho promícháme. Ze zbylých tří bílků ušleháme tuhý sníh.
Nejdříve smícháme vaječnou pěnu a suchou směs, při míchání přidáme asi 6 lžic mléka. Nakonec lehce vmícháme sníh. Hmotu nalijeme a urovnáme do formy na bábovku. Stačí menší forma, kterou vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Vložíme do trouby vyhřáté asi na 165 st. C a pečeme asi 35 až 40 minut. Ke konci odzkoušíme vpíchnutím špejle, zda je bábovka hotová. Hotovou můžeme poprášit moučkovým cukrem.
Poznámka:
Jde o chutnou a na přípravu jednoduchou bábovku.