Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kološvárské zelí
(Soh)
recept číslo: 3130
kolozeli.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřové kýty nebo plece
1 sklenice kysaného zelí
1 velká cibule
1 vejce
300 g rýže
1 smetana ke šlehání
3 lžíce sádla
sůl
mletý pepř
majoránka
 

Postup

Nasekanou cibuli osmahneme na sádle, až zesklovatí. Vepřové maso nakrájíme na kostky, dáme na cibuli a chvíli opékáme než se zatáhne. Pak přidáme okapané kysané zelí, které jsme předtím ještě trochu pokrájeli. Promícháme, chvíli opékáme a pak mírně podlijeme a dusíme do měkka. Občas promícháme a podle potřeby trochu podlijeme. Přidáme koření.

Uvaříme si rýži (pozor nerozvařit). Když je maso měkké, přidáme k němu uvařenou rýži, společně trochu prohřejeme a směs přesuneme do zapékací misky nebo pekáčku. Zalijeme smetanou ke šlehání, ve které jsme rozmíchali vejce.

Zapékáme asi 25 až 30 minut v předehřáté troubě. Podávat můžeme posypané nastrouhaným sýrem. Je to rychlé, jednoduché a vynikající.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".