Kuře opláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Pokud máme zelené bylinky (jakékoliv), přidáme svazeček do vařící vody ke kuřeti a kuře uvaříme doměkka. Místo bylinek můžeme také použít bylinkovou kostku (např. bazalka a tymián). Hotové kuře necháme vychladnout, vykostíme ho, zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a poté na plátky. V misce promícháme maso, ananas a cibuli.
Z kečupu, sojové omáčky, octa, dvou lžic ananasové šťávy a dvou lžic kuřecího vývaru si svaříme nálev na salát a ještě horkým nálevem zalijeme masovou směs v misce. Promícháme, necháme vychladnout a poté několik hodin necháme odležet v ledničce. Můžeme podávat na listech hlávkového salátu a s pečivem.
Poznámka:
Z kuřecího vývaru připravíme polévku, nebo vlijeme do vhodných nádob a dáme zmrazit. Jistě se hodí při některém dalším vaření.