Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo

ČLÁNKY

Rámen, aneb japonská kuchyně není jenom sushi

V česku se japonská kuchyně poslední dobou docela rozšířila a vznikla pěkná řádka restaurací a bister, které mají sushi v nabídce. Mezi sushi jsou samozřejmě značné rozdíly ať už v postupu při přípravě nebo použitých surovinách. Japonská kuchyně není ovšem jenom sushi. Praha a další města nabízí restaurace, kde si můžete objednat tradiční japonské pokrmy jako například Ramen.

Rámen

Ramen je původem sice čínský pokrm, ale Japonci si ho přetvořili a pozměnili k obrazu svému. Tak se stal tradičním japonským pokrmem, který je velmi oblíbený a celkově dostupný. Je to v podstatě silný vývar se speciálními japonskými nudlemi, vejcem, houbami, masem a zeleninou. V Japonsku téměř každé město a prefektura má svůj specifický recept na ramen. Varianty se liší například druhem masa, použitou zeleninou, někde se přidávají řasy, bambus nebo například krevety. Připravit výborné japonské nudle chce opravdu um a kuchaři se velmi dlouho učí správný poměr mezi moukou a vejcem. Dobré promíchání surovin není také úplně jednoduché a vyžaduje určitý typ techniky, který neumí každý. Pro svou jedinečnost má ramen velkou základnu obdivovatelů a silný potenciál pro další rozšíření do povědomí lidí.

V Čechách se poslední dobou stává hodně oblíbenou nabídkou tzv. sushi set. Jedná se vlastně o nabídku více druhů sushi v jednom balení, většinou za výhodnou cenu. Také se poslední dobou do popředí dostává rozvoz sushi a jídel až domů. Tuto nabídku ocení zejména vytížení pracovníci, kteří mají rádi kvalitu a rádi si za ni připlatí pár korun.

A kam zajít na Rámen? Objednejte si ho u našeho partnera v Sushitime a ještě dnes ho můžete mít na stole.