Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo

ČLÁNKY

Sushi, aneb japonská kuchyně v česku

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel, které se připravuje ze speciální rýže nikiši. Do ještě teplé rýže se přidává octová omáčka sušinoko. Bez této omáčky by nebyla rýže na sushi dostatečné lepivá a nedržela by tvar. Japonsko nám přineslo různé druhy této pochutiny, mezi nejznámější patří maki sushi, kdy máme rýži potřenou japonských křenem wasabi, naplněnou například lososem, nebo jinými čerstvými rybami a to vše je stočené do válečku v mořské řase, nakrájené na dílky a podávané se sójovou omáčkou.

susi V česku se sushi v poslední době poměrně rozšířilo a vznikla pěkná řádka restaurací, které má sushi ve své nabídce. Není ovšem sushi jako sushi, a většinou hned na prvním poznáte, jestli je kvalitní, nebo je spíše podprůměrné. Dá se to například podle lesklosti rýže, protože pokud je rýže pěkně lesklá až sklovatělá, znamená to, že byla správně uvařena a byl dodržen technologický postup při vmíchání octové omáčky.

Poslední dobou jsou v nabídce stále častější tzv. sety, což jsou vlastně sady různých druhů sushi v jednom balení. Sushi set je pro zájemce, který chce ochutnat co nejvíce druhů, velmi výhodný. Nemusí si totiž objednávat jídla, které obsahují třeba čtyři kusy, místo toho sety obsahují třeba dva kusy od více druhů. Pokud si chcete zajít radši posedět do příjemné restaurace na sushi. Praha je opravdu plná nejrůznějších bister a restaurací, které vás nezklamou. Určitě najdete aspoň jednu, kterou si oblíbíte a budete do ní pravidelně chodit nebo si objednávat domů.

Znáte určitě z televize, když hrdinové filmů nebo seriálů konzumují objednané jídla z papírových krabiček. Pokud jste přemýšleli nad tím, že to v těch krabičkách vypadá velmi pěkně, tak vám můžu jedině doporučit, abyste to vyzkoušeli. Rozvoz sushi a jídla domů nabízí už řada japonských restaurací, například Sushi Time, našeho partnera, mohu doporučit pro jeho zaručenou čerstvost surovin a přípravu dle správných technologických postupů. Není nad to, když ochutnáte sushi přesně takové, jaké si ho připravují rodilí Japonci.